logo

Nieuws

Binnen de Mutsaersstichting maken we vaak wat mee. Als het gaat over behandeling, innovatie, wetenschap, onderwijs, ervaringen of evenementen. Hier vind je onze nieuwsberichten.

Volg ons ook op LinkedIn, Instagram, Facebook en YouTube voor het laatste nieuws.

08/05/2024

7 mei 2024 | Faillissement Buro MAKS

Op 7 mei zijn alle 49 medewerkers van Buro MAKS telefonisch op de hoogte gebracht dat er bij de Rechtbank faillissement is aangevraagd voor Buro MAKS (een van de deelnemingen van de Mutsaersstichting).

Lees verder
04/04/2024

Persbericht: Ellis Jeurissen verlaat de Mutsaersstichting per 1 juli 2024

'In september 2023 zei ik volmondig ja tegen een nieuwe functie als COO bij de Mutsaersstichting. Al vrij snel na de start werd duidelijk dat de functieomschrijving waartegen ik ja had gezegd vrijwel in het niet viel bij de enorme opgave die er lag.'

Lees verder
27/03/2024

Het herstelplan is gereed en de continuïteit van zorg gaat door

In november 2023 is de Mutsaersstichting in een financieel zorgelijke situatie terecht gekomen. De afgelopen maanden hebben we, met de samenwerkende gemeenten in de regio Noord- en Midden-Limburg, hard gewerkt aan een herstelplan.

Lees verder
08/03/2024

Voortgang genderzorg binnen Mutsaersstichting en OOG Psychologen

Onlangs heeft het bestuur van de Mutsaersstichting de ‘houtskoolschets’ van het herstelplan gepresenteerd. In dit plan wordt o.a. voorgesteld dat de verschillende concernonderdelen zich meer zullen gaan richten op hun eigen regio’s.

Lees verder
13/01/2024

Reactie raad van bestuur op berichtgeving over verscherpt toezicht

Op donderdag 11 januari is het inspectierapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gepubliceerd naar aanleiding van onderzoek dat in november heeft plaatsgevonden op onze locatie in Venlo. Er is veel aandacht in de media voor het verscherpt toezicht dat het gevolg is van het inspectieonderzoek.

Lees verder
11/01/2024

Persbericht: Mutsaersstichting Venlo tijdelijk onder verscherpt toezicht

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd kijkt mee om kwaliteit zorg op het gewenste niveau te brengen. Venlo, 11 januari 2024 - De locatie van de Mutsaersstichting in Venlo is in november onderzocht door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Lees verder
29/12/2023

Onze nieuwe website is live!

Trots op onze nieuwe website die in het teken staat van de kwaliteit van zorg en is ingericht vanuit het perspectief van cliënten, ouders/ verzorgers, verwijzers of toekomstig medewerkers.

Lees verder
06/11/2023

Herstelplan – Wat betekent dit voor jou?

Het nieuws dat de Mutsaersstichting bezig is met een herstelplan vanwege financiële problemen kan vragen oproepen. Samen met de gemeente Venlo en de Jeugdautoriteit werken we hard aan het herstelplan.

Lees verder
06/11/2023

Herstelplan - persbericht

De Mutsaersstichting gaat met de samenwerkende gemeenten in de regio Noord- en Midden-Limburg een herstelplan opstellen. De Mutsaersstichting heeft PricewaterhouseCoopers ingeschakeld om dit proces te begeleiden.

Lees verder
06/11/2023

Herstelplan - brief stakeholders

Als samenwerkingspartner of relatie van de Mutsaersstichting, Grijp het Leven, Hai-5, Buro Maks, Hoeve de Kaolder, Zorgokee, OOG psychologen, vinden wij het belangrijk om u te informeren over actuele ontwikkelingen binnen de stichting.

Lees verder
01/09/2023

Nieuwe bestuurders gestart bij de Mutsaersstichting (01.09.23)

Ellis Jeurissen (COO) en Harm Wijgergangs (CEO) vormen de nieuwe Raad van Bestuur van de Mutsaersstichting. Ze volgen Matthieu Goedhart op die per 1 september 2023 met pensioen is gegaan.

Lees verder
04/02/2017

Jongeren Mutsaersstichting winnen film-awards

Tijdens het Vergeten Kinderfilmfestival op zaterdag 4 februari '17 in Tuschinski in Amsterdam zijn jongeren van de Mutsaersstichting met de film ‘Droom’ in de prijzen gevallen. De film werd onderscheiden met ‘beste acteerprestatie’ en kreeg daarnaast de publieksprijs.

Lees verder