• Specialisme

Eetstoornissen

Levert eten elke dag weer strijd op? Eet je te weinig, of te weinig gevarieerd? Eet je vaker meer dan je prettig vindt of heb je eetbuien? Vinden anderen dat jij een probleem hebt terwijl je zelf denkt dat het nog wel meevalt? Vind je dat je geen hulp van anderen nodig hebt? Ben je de hele tijd bezig met denken over hoe je er uit ziet? Wil je minder wegen dan nu of heeft je gewicht grote invloed op hoe je je voelt? Spuug je eten uit? Denk je dat je het alleen moet oplossen? Beweeg je teveel?

Herken je deze vragen en merk je dat je de grip en houvast kwijt bent? Zou je dit wel willen veranderen maar vind je dit tegelijkertijd ontzettend eng en spannend? Of ben je ouder of opvoeder van een kind dat met deze vragen worstelt? En wil je je kind graag helpen, maar weet je niet waar te beginnen of hoe je dit aan moet pakken? Wij onderzoeken graag samen met jullie naar wat jij nodig hebt om  je gezond en energiek te voelen op de manier die bij jou past.

Wat valt er onder een eetstoornis?

Wanneer het woord eetstoornis wordt genoemd, wordt er vaak gedacht aan eten en gewicht. Maar het gaat over veel meer dan alleen eten en gewicht. Het is vaak een manier om nare gevoelens en gedachten te onderdrukken, het geeft je een gevoel van controle, kracht, soms een kick. Zo sluipt een eetstoornis je leven binnen en neemt het je leven langzaam over. Belangrijk is om je te beseffen dat je niet zelf voor een eetstoornis kiest. Je bent niet schuldig aan het krijgen van een eetstoornis, het overkomt je en is een combinatie van factoren als aanleg, temperament, karaktertrekken, nare ervaringen, opvoeding enzovoort. Het is vaak een manier om om te gaan met problemen, onzekerheden, angst enzovoort. Een eetstoornis heeft dus een functie en houdt zichzelf hierdoor in stand. Dit geldt voor alle vormen van eetstoornissen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Iedereen krijgt bij ons een behandeling op maat, we gaan dus samen kijken welke behandelvorm het beste bij jou past. Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen werken wij vanuit effectief bewezen behandelingen. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat?

Advies, aanmelden of verwijzen?

Heb je een vraag of wil je advies? Je kan altijd een e-mail sturen naar eetstoornissen@mutsaersstichting.nl, wij zullen dan zo snel mogelijk je vraag beantwoorden.

Onze partners