• Publicatie

Gedragsclassificatie

Van gedragsvragen naar handelingsantwoorden

Auteur: Paul Termaat

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Bij de Mutsaersstichting is een handleiding verschenen bij een cursus die leerkrachten, hulpverleners en andere beroepsopvoeder traint methodisch om te gaan met probleemgedrag van kinderen. ‘Gedragsclassificatie van gedragsvragen naar handelingsantwoorden’ leert vragen van kinderen en hun ouders in een moeilijke opvoedingssituatie te begrijpen en beantwoorden.

De methode is uniek omdat deze verschillende hulpvormen, zoals psychologie, psychiatrie en orthopedagogiek, bundelt en geclassificeerd aanbiedt om verwarring tussen de hulpvormen te voorkomen. Orthopedagoog en klinisch psycholoog Paul Termaat, werkzaam bij de Mutsaersstichting, ontwierp de methode en schreef de handleiding. Binnen de Mutsaersstichting is intussen een groot aantal hulpverleners in het werken met het gedragsclassificatie-model getraind en gecertificeerd.

Kan je vinden
wat je zoekt?